وبلاگ
مقایسه ی لیفتراک گازی، لیفتراک دیزلی و لیفتراک برقی
لیفتراک های برقی تمیز، ساکت، و دارای اندازه های کوچک تری هستند؛
لیفتراک های گازی چه در فضای های بیرون انبار و چه در فضاهای بسته بهترین عملکرد را دارند. این لیفتراک ها انعطاف پذیری بسیار خوبی نیز در انواع مکان ها دارند؛
لیفتراک های دیزلی برای فضا های باز بیرونی بهترین لیفتراک ها هستند و هزینه ی بسیار کمی نیز دارند.
لیفتراک برقی
اگر بخواهیم لیفتراک هایی را مثال بزنیم که کمترین آسیب را به محیط زیست می رسانند، لیفتراک برقی اولین مورد خواهد بود. این دستگاه ها در حین کار کردن هیچ دودی از خود خارج نمی کنند و همچنین صدای چندانی ایجاد نمی کنند. به دلیل اندازه ی بزرگ باطری لیفتراک برقی و وزن سنگین آن که به عنوان وزنه ی متعادل کننده کار می کند و وزن بار حمل شده را خنثی می کند کاربری این لیفتراک ها بسیار آسان است.
هزینه ی شارژ کردن باتری لیفتراک برقی در طول شب که هزینه ی برق مصرفی کمتر است، نسبت به هزینه ی سوخت سایر لیفتراک ها نیز ارزان تر است. لیفتراک های برقی یک پدال گاز و یک پدال ترمز دارند که راندن آن ها را نسبت به سایر لیفتراک ها آسان تر کرده است. هیچ پدال کلاچی نیز وجود ندارد و راننده مجبور نیست گردش موتور را برای مراحل مختلف عوض کند. لیفتراک برقی نسبت به لیفتراک دیزلی قسمت های حرکت کننده ی کمتری دارد و به همین دلیل هزینه های نگهداری آن ها نیز کمتر است.
نقاط ضعف
هزینه های درونی بیشتری را باید بخاطر شارژر و باتری لفیتراک متحمل شوید. همچنین زمانی که باتری در حال شارژ شدن است نمی توانید از آن ها استفاده کنید، مگر اینکه باتری های اضافه ای داشته باشید. شارژ کردن باتری لیفتراک باعث افزایش برخی هزینه های دیگر می شود، از طرفی به محلی برای شارژ کردن باتری ها نیز نیاز دارید.
لیفتراک های برقی نمی توانند روی هر سطح زمینی کار کنند و کف محوطه ای که می خواهند عملکرد داشته باشند باید صاف باشد. در برخی موارد اگر این مورد رعایت نشود ممکن است به دلیل وزن زیاد بار لیفتراک روی زمین نرم و یا چاله ها فرو برود. استفاده ی بیش از حد در سطوح شیبدار نیز ممکن است باعث شود باتری زودتر شارژ خالی کند.
لیفتراک برقی در اصل برای محیط های روباز مرطوب ساخته نشده است، هوای مرطوب به مرور زمان برای اجزای الکتریکی لیفتراک خطرناک است. کارهای مربوط به نگهداری و عیب یابی در لیفتراک های برقی نیز نسبت به لیفتراک های دیزلی سخت تر و حرفه ای تر است.
لیفتراک های دیزلی
لیفتراک دیزلی برای استفاده در محیط های باز بسیار مناسب است. دود هایی که از این لیفتراک ها خارج می شود به راحتی به اتمسفر رفته و مشکلات سلامتی، محیطی و ایمنی ایجاد نمی کند.
با این وجود می توان با استفاده از صافی های مخصوص این لیفتراک ها را برای استفاده در محیط های بسته نیز مناسب کرد که خروجی های آن ضرری نداشته باشد. میزان مصرف سوخت موتور های دیزلی نسبت به موتور هایی که با گاز ال پی جی کار می کنند کمتر است.
قدرت گردش و مانوری لیفتراک های دیزلی نسبت به لیفتراک های ال پی جی دارند آن ها را برای حمل کردن بار ها در سطوح شیب دار مناسب تر می کند.
عملکرد لیفتراک دیزلی در سرعت بالا بردن بار ها و قدرت بیشتر نسبت به لیفتراک های برقی بهتر عمل می کنند. در برخی موارد وسایل اضافی هیدرولیکی مانند گیره ی چرخنده و چنگال های بزرگ تر نیاز می شود. در لیفتراک های برقی با وصل کردن این وسایل هیدرولیکی ممکن است باتری زودتر خالی شود و مشکلاتی ایجاد شود، در حالیکه در لیفتراک های دیزلی چنین نگرانی نخواهد بود.
هزینه های نگهداری و سرویس لیفتراک های دیزلی به دلیل موتور های محکم تر آن ها نسبت به لیفتراک های گازی کمتر است. از طرفی موتور لیفتراک دیزلی با دوران های کمتری نیز کار می کند که باعث مقاوم تر شدن آن ها در برابر فرسودگی شده است.
لیفتراک های دیزلی در زمینه ی آماده به کار بودن نیز بهتر از سایر لیفتراک ها هستند. لیفتراک دیزلی در هر ساعتی از شبانه روز آماده به کار است. نمایشگر میزان سوخت نیز به راننده نشان می دهد که کی نیاز به سوخت گیری است و می توان خیلی سریع سوخت گیری را نیز انجام داد.
نقاط ضعف
لیفت تراک دیزلی در حین کار کردن صدای بیشتری تولید می کند و دودی که از آن خارج می شود ممکن است در محیط های بسته مشکلات تنفسی ایجاد کند. اندازه ی بزرگتر آن ها به این معناست که برای عملکرد به فضای بیشتری نیاز دارند، اما این مورد در فضاهای باز هیچ مشکلی نیست. هزینه ی اولیه ی خرید این دستگاه ها نسبت به لیفتراک برقی کمتر و از لیفتراک گازی بیشتر است. هزینه ای نگهداری از لیفتراک دیزلی نیز کمتر از لیفتراک گازی ال پی جی و بیشتر از لیفتراک های برقی است.
لیفتراک گازی یا لیفتراک ال پی جی
لیفتراک گازی یا لیفتراک ال پی جی به دلیل قیمت های مناسب، کارکرد خوب در فضا های باز و بسته و همیشه آماده به کار بودن معروف بوده اند. بیشتر قسمت های موتور لیفتراک گازی برگرفته از موتور های ماشین هستند به همین دلیل بیشتر اجزای آن به قیمت ارزان در بازار موجود است.
لیفتراک گازی ال پی جی با طراحی نسبتا کوچک خود در مقایسه با لیفتراک های دیزلی قدرت مانور بیشتری دارند. لاستیک های این لیفت تراک ها نسبتا سفت تر و کوچکتر نیز هستند که به راحتی کاربری آن ها اضافه کرده است.
لیفتراک گازی نسبت به لیفت تراک دیزلی صدای کمتری ایجاد می کنند و دود خروجی از آن ها نیزمضرات کمتری دارد.
موارد زیر از برتری های لیفتراک های گازی نسبت به رقبای دیزلی و برقی آن است:
شتاب بیشتر در حرکت
سرعت بیشتر در حرکت دادن وزنه ها و بارها
کارایی بهتر نسبت به اندازه
موتور های سازگارپذیر که در شرایط مختلف راندمان آن ها یکسان است
لرزش صندلی راننده هنگام کار کردن در این لیفتراک ها نسبت به لیفتراک دیزلی کمتر و نسبت به لیفتراک برقی بیشتر است.
نقاط ضعف
اگرچه قیمت خرید این دستگاه ها نسبت به سایر لیفتراک ها کم است، اما هزینه های سوخت و البته نگهداری آن ها بیشتر است. این لیفتراک ها نیز مانند لیفتراک های دیزلی در هوای سرد نیاز به سرویس ضدیخ دارند.
هزینه ی سوخت مصرفی لیفتراک گازی نسبت به سایرین کمترین میزان است، اما این دستگاه ها ممکن است بدون هیچ اخطاری سوخت تمام کنند. تمام شدن سوخت در مکان هایی که از جایگاه سوخت این ماشین ها دور باشد کمی مشکل ساز خواهد بود. نشان دهنده ای وجود ندارد که میزان سوخت را در این دستگاه ها نشان دهد، در برخی مدل ها هم که این دستگاه وجود دارد در کنار راننده نیست و روی باک وجود دارد.
کلید های فشار، که نشان می دهند باک در حال خالی شدن است، تنها 2 تا 20 ثانیه اخطار می دهند. در مقایسه با لیفتراک های دیزلی احتمال اینکه موادی از موتور این دستگاه ها خارج شود که برای محیط خطرناک باشد بیشتر است. به همین دلیل از این دستگاه ها در برخی از صنایع مانند صنایع غذایی و دارویی استفاده نمی شود. اگر قصد دارید لیفتراکی را برای چنین صنایعی خریداری کنید بهتر است از لیفتراک های برقی یا دیزلی استفاده کنید.
راننده هایی که با لیفتراک گازی کار می کنند باید مهارت بیشتری در رانندگی و مدیریت وزن بار داشته باشند. استفاده از پدال بارگیری یا کلاچ برای آرام تر کردن بالا و پایین آمدن بارها در هنگام کار کردن با لیفتراک های برقی لازم نیست. چون زمانی که موتور از تنظیم خارج باشد این پدال کار خواهد کرد، در این مورد باید بیشتر مواظب لیفتراک های دیزلی و گازی بود.